INZERCE

Zdroj: MurzikNata from Getty Images

Vaječný koňak s rumem

Tradiční vaječný koňak připravený netradičním způsobem s rumem.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 5 kus vaječné žloutky Přidáno do
  • 1 kus Celá vejce Přidáno do
  • 100 g Moučkový cukr Přidáno do
  • 1 kus vanilkový cukr Přidáno do
  • 200 ml Mléko Přidáno do
  • 100 ml Smetana ke šlehání Přidáno do
  • 200 ml Tmavý rum Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V míse smíchejte žloutky a celá vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka. Tento krok je důležitý, protože správně smíchaná vejce a cukr tvoří základ pro likér. Pro dokonale hladký výsledek doporučuji použít elektrický ruční mixér.

2. Krok

Nalijte mléko a smetanu do hrnce a nechte je zahřát na mírném ohni, ale nevařte!

3. Krok

Vypněte hrnec z ohně a za stálého míchání do něj pomalu vlijte vaječnou směs. Je to trochu složitější proces, ale stojí za to. Postupné přidávání směsi zajistí, že vejce nezhoustnou.

4. Krok

Vraťte vše na oheň a vařte na mírném ohni asi 5-7 minut za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.

5. Krok

Nakonec přidejte rum a dobře promíchejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty