INZERCE
Zdroj: MurzikNata from Getty Images
Vaječný koňak s rumem
Tradiční vaječný koňak připravený netradičním způsobem s rumem.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 5 kus vaječné žloutky
- 1 kus Celá vejce
- 100 g Moučkový cukr
- 1 kus vanilkový cukr
- 200 ml Mléko
- 100 ml Smetana ke šlehání
- 200 ml Tmavý rum
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
V míse smíchejte žloutky a celá vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka. Tento krok je důležitý, protože správně smíchaná vejce a cukr tvoří základ pro likér. Pro dokonale hladký výsledek doporučuji použít elektrický ruční mixér.
2. Krok
Nalijte mléko a smetanu do hrnce a nechte je zahřát na mírném ohni, ale nevařte!
3. Krok
Vypněte hrnec z ohně a za stálého míchání do něj pomalu vlijte vaječnou směs. Je to trochu složitější proces, ale stojí za to. Postupné přidávání směsi zajistí, že vejce nezhoustnou.
4. Krok
Vraťte vše na oheň a vařte na mírném ohni asi 5-7 minut za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.
5. Krok
Nakonec přidejte rum a dobře promíchejte.