Tvarůžková pomazánka
Nejlepší tvarůžková pomazánka je oblíbená česká pomazánka, která se vyznačuje svou výraznou chutí díky použití olomouckých tvarůžků. Tvarůžky jsou tradiční český sýr s nízkým obsahem tuku a charakteristickým pachem.
Ingredience
- 4 olomoucké tvarůžky
- 1 malé cibule
- 1 stroužek česneku volitelně
- 2 Lžíce máslového tvarohu nebo smetany
- sůl pepř podle chuti
- Několik stébel pažitky nebo petrželky nasekané
Nejnovější letáky
Postup
Nejlepší tvarůžková pomazánka recept:
Olomoucké tvarůžky dejte do misky a rozmačkejte je vidličkou na kašovitou konzistenci.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Přidejte je k tvarůžkům v misce.
Do směsi přidejte máslový tvaroh nebo smetanu. Tím získáte jemnější konzistenci pomazánky. Pokud chcete řidší konzistenci, můžete přidat více tvarohu nebo smetany.
Přidejte sůl a pepř podle chuti. Pamatujte, že tvarůžky mají již výraznou chuť, takže opatrně se solí.
Nasekanou pažitku nebo petrželku vmíchejte do pomazánky.
Nechte pomazánku odpočinout v chladničce asi 30 minut, aby se chutě propojily.
Tvarůžkovou pomazánku podávejte s chlebem, toustem nebo pečivem. Dobrou chuť!