INZERCE
Zdroj: Pixabay
Třešňová bublanina, jemná a krásně nadýchaná
Třešňová bublanina je sladký a voňavý dezert, česká klasika našich babiček a maminek. Tento recept je krásně jemný a nadýchaný a skvěle se hodí k teplému čaji nebo kávě.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru krupice
- 100 g máslo
- 2 vejce
- 1 Lžíce jablečného octa
- 1⁄2 lžičky prášku do pečiva
- 1⁄2 lžičky vanilkového extraktu
- 1⁄2 kg třešní omytých odpeckovaných
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
V míse smíchejte mouku a prášek do pečiva.
2. Krok
V jiné míse vyšlehejte máslo a cukr do pěny.
3. Krok
Pomalu zašlehejte vejce do směsi másla a cukru.
4. Krok
Přidejte moučnou směs a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
5. Krok
Směs vložte do vymazané a moukou vysypané formy na bublaninu a posypte třešněmi.
I