INZERCE

Zdroj: Freepik

Tradiční jihoafrický klasický mléčný koláč

Mléčný koláč je tradiční jihoafrický dezert, který se skládá ze sladkého těsta naplněného krémovou mléčnou směsí se skořicí a cukrem. Tento moučník je v jihoafrické kultuře oblíbený, obvykle si ho vychutnáváme při zvláštních příležitostech a je proslulý svou lahodnou chutí a strukturou.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Na kůrku:

  • 2 šálky mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 12 šálek cukru Přidáno do
  • 2 lžíce prášku do pečiva Přidáno do
  • 12 šálek Nesolené změklé máslo Přidáno do

Pro náplň:

  • 4 šálky mléka Přidáno do
  • 1 šálek cukru Přidáno do
  • 2 pl masla Přidáno do
  • 2 pl mouky Přidáno do
  • 2 pl kukuřičné mouky Přidáno do
  • 4 Vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C (350 °C).

2. Krok

Ve středně velké míse smíchejte ingredience na kůrku, dokud nevznikne vláčné těsto. Toto těsto vtlačte na dno a po stranách 9palcového koláčového talíře.

3. Krok

Ve velkém hrnci smíchejte mléko, cukr a máslo. Tyto ingredience vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí a směs není horká.

4. Krok

V samostatné míse vyšlehejte mouku a kukuřičnou mouku do hladka. Postupně zašlehejte šálek horkého mléka a pak tuto směs za stálého šlehání vlijte zpět do hrnce.

5. Krok

Koláčovou náplň vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne a nezačne vřít, pak ji stáhněte z ohně a vmíchejte vanilkový extrakt.

6. Krok

Nalijte náplň do korpusu a posypte ji skořicí.

7. Krok

Koláč pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, nebo dokud není kůrka zlatavá a náplň hotová.

8. Krok

Před podáváním nechte koláč vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty