INZERCE

Zdroj: Worawith via Adobe Stock

Tradiční hovězí ragú z jazyka

Ragú z jazyka je velmi tradiční a delikátní jídlo, které se skládá z vařeného hovězího jazyka v krémové omáčce. Často se podává s bramborovým pyré a zeleninou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 Kus Hovězí jazyk Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do
  • 2 Kus Cibule Přidáno do
  • 2 Kus mrkev Přidáno do
  • 250 ml Směs Přidáno do
  • 2 Lžíce Mouka Přidáno do
  • 1 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 Čajová lžička Peper Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

1. Pro přípravu jazykového ragú nejprve jazyk vyčistěte a opláchněte. Pak jazyk vložte do velkého hrnce a přidejte vodu, dokud nebude jazyk úplně pokrytý. Přiveďte k varu a povařte 2-3 hodiny.

2. Krok

2. Zatímco se jazyk vaří, oloupejte cibuli a mrkev a nakrájejte na malé kousky.

3. Krok

3. Pokud je jazyk měkký, vyjměte ho z hrnce a nechte vychladnout. Poté odstraňte kůži z jazyka a nakrájejte jazyk na tenké plátky.

4. Krok

4. Cibuli a mrkev orestujte v samostatném hrnci a poté přidejte nakrájený jazyk. Ochutnejte solí a pepřem.

5. Krok

5. V oddělené míse smíchejte mouku s trochou studené vody, dokud nebudou žádné hrudky. Tuto směs přidejte do hrnce k ostatním ingrediencím a dobře promíchejte.

6. Krok

6. Nakonec přidejte smetanu a všechno dobře promíchejte. Ragú nechte 10 minut bublat na malém plameni.

7. Krok

7. Ragú z jazyka je připraveno k servírování. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty