Zdroj: Worawith via Adobe Stock
Tradiční hovězí ragú z jazyka
Ragú z jazyka je velmi tradiční a delikátní jídlo, které se skládá z vařeného hovězího jazyka v krémové omáčce. Často se podává s bramborovým pyré a zeleninou.
Ingredience
- 1 Kus Hovězí jazyk
- 2 l voda
- 2 Kus Cibule
- 2 Kus mrkev
- 250 ml Směs
- 2 Lžíce Mouka
- 1 Čajová lžička sůl
- 1 Čajová lžička Peper
Nejnovější letáky
Postup
1. Pro přípravu jazykového ragú nejprve jazyk vyčistěte a opláchněte. Pak jazyk vložte do velkého hrnce a přidejte vodu, dokud nebude jazyk úplně pokrytý. Přiveďte k varu a povařte 2-3 hodiny.
2. Zatímco se jazyk vaří, oloupejte cibuli a mrkev a nakrájejte na malé kousky.
3. Pokud je jazyk měkký, vyjměte ho z hrnce a nechte vychladnout. Poté odstraňte kůži z jazyka a nakrájejte jazyk na tenké plátky.
4. Cibuli a mrkev orestujte v samostatném hrnci a poté přidejte nakrájený jazyk. Ochutnejte solí a pepřem.
5. V oddělené míse smíchejte mouku s trochou studené vody, dokud nebudou žádné hrudky. Tuto směs přidejte do hrnce k ostatním ingrediencím a dobře promíchejte.
6. Nakonec přidejte smetanu a všechno dobře promíchejte. Ragú nechte 10 minut bublat na malém plameni.
7. Ragú z jazyka je připraveno k servírování. Dobrou chuť!