Zdroj: SMarina from Getty Images
Těstoviny s krevetami v rajčatové omáčce
Recept na těstoviny s krevetami v rajčatové omáčce patří k mým oblíbeným jídlům. Krevety těstoviny skvěle doplňují a rajčatová omáčka dodává pokrmu dostatečný šmrnc.
Ingredience
- 400 gramy špagety
- 400 gramy Krevety
- 1 může Rajčata ve šťávě
- 2 stroužky Česnek
- špetka červeného pepře
- Olej na pánev
- Sůl a černý pepř na dochucení
- čerstvá bazalka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu. Vždy dávám přednost vaření al dente, aby byly těstoviny pevné.
Na pánvi na rozehřátém oleji osmahněte nadrobno nakrájený česnek.
Poté přidejte krevety, které jste předtím očistili. Na středním plameni je smažte do růžova, trvá to asi 5-7 minut.
Pak přidejte plechovku rajčat. Nejraději používám celá rajčata, která pak vložím do pánve. Získáte tak omáčku s většími kousky rajčat, která pokrmu dodají zvláštní charakter.
Dochuťte solí, pepřem a červenou paprikou. Omáčku nechte mírně povařit, aby se všechny chutě propojily.
Nakonec přidejte uvařené těstoviny přímo do pánve a vše promíchejte. Podávejte s čerstvou bazalkou.