Těstovinový salát
Ideální recept do teplého počasí pro milovníky těstovin.
Ingredience
- 450 g těstovin
- 1 šálek nakrájené papriky střední
- 11⁄2 plátky šálek cukety nakrájené na tenké střední
- 1 šálek rozpůlených cherry rajčat
- 6 šálku tenkých plátků šalvěje až
- 1⁄4 šálku nakrájených feferonek
- 1 šálek g rozpůlených smíšených oliv
- 1 šálek g strouhaného parmezánu nebo tvrdého sýra
- 1 šálek g mozzarelly
- nakrájené na kousky
- 1⁄3 šálku čerstvé petrželky nebo bazalky
- DOMÁCÍ DRESINK
- 1⁄3 šálku červeného vinného octa
- bílého vinného octa nebo octa ze šampaňského
- 1⁄2 čajové lžičky jemné mořské soli
- plus další podle chuti
- 1⁄2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1⁄2 lžičky sušeného oregana
- 2 Lžíce až polévkové šťávy ze sklenice s feferonkami
- dle libosti
- 1⁄2 extra šálku panenského olivového oleje
Nejnovější letáky
Postup
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Přidejte těstoviny a vařte je 6 až 10 minut do změknutí (doporučenou dobu vaření najdete na obalu). Slijte je a dobře propláchněte pod
Studenou vodou.
Zatímco se těstoviny vaří, připravte ve velké míse dresink. Šlehejte červený vinný ocet, sůl, pepř, oregano, šťávu z feferonek (pokud používáte) a olivový olej, dokud se nespojí. Do zálivky přidejte scezené a propláchnuté těstoviny a dobře promíchejte.
Vmíchejte papriku, cuketu, rajčata, šalotku, feferonky (pokud je používáte), olivy, parmazán, mozzarellu a bylinky (pokud je používáte). Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Podávejte nebo pro dosažení nejlepších výsledků přikryjte a uložte do lednice alespoň na 30 minut a maximálně na 5 dní.