Telecí krk s levandulovou soli, pečeným pórkem a cherry rajčátky
Krásné jednoduché a rychle letní jídlo z grilu
Ingredience
Suroviny
- 800 g čerstvého telecího krku
- 100 g hrubá himálajská sůl
- 25 g čerstvých květů levandule
- 1 snítka tymiánu
- 50 ml Extra Olivový olej virgin
- Čerstvé pepř
Na přílohu
- 1 ks pórek světlá část
- 125 g Cherry rajčátka
- Sůl a čerstvý pepř
- Levandulová sůl
- 1 Hřebíček česnek
- Tymián
Nejnovější letáky
Postup
Krok 1
Maso si očistíme a naporcujeme na menší plátky.
KROK 2
Hrubou himálajskou sůl, květy levandule a tymián utřeme společně v hmoždíři na jemný prach. Tím poté posypeme nakrájené maso z obou stran potřeme olivovým olejem a vše necháme v chladu odležet alespoň 1 hodinu
KROK 3
Mezitím si nakrájíme pórek, cherry rajčátka a taky jej naložíme do olivového oleje, levandulové soli, drceného česneku a tymiánu.
Krok 4
Po odležení si rozpálíme gril popř. pánev na dostatečnou teplotu a vložíme na něj maso. Zprudka jej opečeme aby se kousky zatáhly a šťáva zůstala uvnitř. Ztlumíme oheň a k masu přidáme zeleninu pórek a rajčátka a taky pomalinku pečeme na mírném ohni zhruba 10 minut společně s masem.
Krok 5
Maso se na grilu pozvolná peklo cca 15 minut nemělo by být suché ale zároveň bylo dostatečně propečené a šťavnaté. Po sundání z ohně jsem jej nechal chvíli Odpočinout a nakonec jsem dochutil zakápnutím olivového oleje a posypaním zbylé levandulové soli a čerstvě umletým pepřem spolu s čerstvými bylinkami a levandulí. A vše jsme podávali s opečeným pórkem a rajčátky.
Dobrou chuť.