:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/fa8dc357404782265d85058567e22a.jpeg)
Telecí krk s levandulovou soli, pečeným pórkem a cherry rajčátky
Krásné jednoduché a rychle letní jídlo z grilu
Ingredience
Suroviny
- 800 g čerstvého telecího krku
- 100 g hrubá himálajská sůl
- 25 g čerstvých květů levandule
- 1 snítka tymiánu
- 50 ml Extra Olivový olej virgin
- Čerstvé pepř
Na přílohu
- 1 ks pórek světlá část
- 125 g Cherry rajčátka
- Sůl a čerstvý pepř
- Levandulová sůl
- 1 Hřebíček česnek
- Tymián
Nejnovější letáky
Postup
Krok 1
Maso si očistíme a naporcujeme na menší plátky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/7f77f79ba5f8134c77d50b40cfffe2.jpeg)
KROK 2
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/75ba43da27038119bcac84d9cdf60c.jpeg)
Hrubou himálajskou sůl, květy levandule a tymián utřeme společně v hmoždíři na jemný prach. Tím poté posypeme nakrájené maso z obou stran potřeme olivovým olejem a vše necháme v chladu odležet alespoň 1 hodinu
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/4f0acb213f8691364fda4f1322a27c.jpeg)
KROK 3
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/d1a0bd659709ca48fb7cf6678e9e64.jpeg)
Mezitím si nakrájíme pórek, cherry rajčátka a taky jej naložíme do olivového oleje, levandulové soli, drceného česneku a tymiánu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/82e71fa05b10d409d8f4ef8c4883ed.jpeg)
Krok 4
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/1714a0a51ccee2d53d579809f72656.jpeg)
Po odležení si rozpálíme gril popř. pánev na dostatečnou teplotu a vložíme na něj maso. Zprudka jej opečeme aby se kousky zatáhly a šťáva zůstala uvnitř. Ztlumíme oheň a k masu přidáme zeleninu pórek a rajčátka a taky pomalinku pečeme na mírném ohni zhruba 10 minut společně s masem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/7f1244cf8f9c67bffef30bbda690ac.jpeg)
Krok 5
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/e7f47a7592705549ded1dd526c7a85.jpeg)
Maso se na grilu pozvolná peklo cca 15 minut nemělo by být suché ale zároveň bylo dostatečně propečené a šťavnaté. Po sundání z ohně jsem jej nechal chvíli Odpočinout a nakonec jsem dochutil zakápnutím olivového oleje a posypaním zbylé levandulové soli a čerstvě umletým pepřem spolu s čerstvými bylinkami a levandulí. A vše jsme podávali s opečeným pórkem a rajčátky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/f1204b2c1202b518f811faa847658c.jpeg)
Dobrou chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/8DTG2-pD2SbMMStLU69t/5b9d3fdafd7fdb0f96483450cd8b40.jpeg)