Zdroj: Canva
Svíčková naložená přes noc
Svíčková naložená přes noc je pokrm, který získává na intenzitě chuti a měkčí konzistenci díky tomu, že se maso marinuje v omáčce přes noc, což přináší bohatší a vyváženější gastronomický zážitek.
Ingredience
- 800 g hovězí svíčkové
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 3 stroužky česneku
- 500 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 Lžíce hladké mouky
- 3 Lžíce oleje
- 2 Lžíce Hořčice
- 2 Lžíce citronové šťávy
- 2 Lžíce jablečného octa
- 2 Lžíce cukru krystal
- 5 kuliček nového koření
- sůl a pepř dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Maso očistíme a nakrájíme na plátky tlusté přibližně 1 cm. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na větší plátky.
Do marinády smícháme hořčici, citronovou šťávu, jablečný ocet, cukr krystal, nové koření a česnek. Do marinády přidáme maso, cibuli, mrkev a petržel. Dobře promícháme, přikryjeme a necháme marinovat přes noc v lednici.
Následující den zahřejeme olej na pánvi a maso opečeme z obou stran, dokud není zlatě hnědé. Vyndáme maso z pánve.
Do pánve přidáme zbylé mnoství cibule a restujeme, dokud nezezlátne.
Přidáme hladkou mouku a restujeme, dokud se nevytvoří lehká hnědá barva.
Postupně přidáváme hovězí vývar a smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Omáčku dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Do omáčky vložíme maso a necháme vařit na mírném ohni přibližně 30-40 minut, dokud maso není měkké a omáčka se dobře propojí s masem.
Na konci dochutíme omáčku podle potřeby solí a pepřem.