INZERCE

Zdroj: Tetiana_Chudovska from Getty Images

Švestková omáčka k masu

Švestková omáčka k masu se výtečně hodí ke grilovanému nebo restovanému masu. Je lehká, jemně kyselá a plná chuti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých švestek Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 jrnicek vody Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 1 Hrnek smetany Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 12 ks šťáva z citronu Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Začněte tím, že si omyjete švestky a odstraňte pecky. Pokud používáte kompotové švestky, nezapomeňte je předtím scedit. V džbánu rozmixujte švestky na jemné pyré. Tento krok je bezpodmínečně nutné dodržet, jelikož právě takto docílíte tu správnou texturu omáčky.

2. Krok

Poté si na pánvi rozehřejte máslo a na něm zesklovatějte nasekanou cibuli. Poté přisypte mouku a míchejte, dokud se nespojí s máslem a cibulí v hladkou jíšku.

3. Krok

Nyní přilijte do pánve hrníček vody a za stálého míchání přidejte pyré ze švestek. Přivedte k varu a nechte na mírném ohni bublat asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout.

4. Krok

Omáčku ochuťte solí, pepřem, cukrem a šťávou z citrónu. V závěru vmíchejte smetanu. Doporučuji ochutnávat omáčku během vaření a dle potřeby přidávat koření. Každý máme přeci jenom jinak nastavené chuťové pohárky.

5. Krok

A omáčka je hotová. Zůstává už jen servírovat s vaším oblíbeným masem. Moje osobní doporučení je grilované kuřecí prso marinované v bylinkách, ale švestková omáčka se hodí i k jinému masu. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty