INZERCE

Zdroj: anmbph from Getty Images

Sušená panenka

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 ks vepřová panenka Přidáno do
  • 1 kg hrubá mořská sůl Přidáno do
  • 1 hrnek třtnový cukr Přidáno do
  • 2 Lžíce celý pepř Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
INZERCE

Postup

480 min.
1. Krok

Nejprve svíčkovou odmastěte a obalte v drceném pepři. Pokud máte hmoždíř a tlouk, velmi nahrubo ji naklepejte.

2. Krok

Smíchejte sůl s cukrem a položte ji na utěrku.

3. Krok

Nasekejte čerstvé bylinky a obalte v nich maso spolu s kořením.

4. Krok

Položte svíčkovou na utěrku, důkladně ji potřete solí a pepřem.

5. Krok

Utěrku srolujte a omotejte kolem něj provázek, aby se vám nerozlil.

6. Krok

Takto připravenou panenku dejte na tác do lednice.

7. Krok

První týden budete muset utěrku měnit každý den, ale změs cukru, soli a bylinek používáte stejnou.

8. Krok

Sušení trvá nejméně 15 dní.

9. Krok

Hotové prosušené maso oškrabte od soli a cukru. To je taky hlavní důvod, proč nepoužívat sůl jemně mletou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty