INZERCE
Zdroj: anmbph from Getty Images
Sušená panenka
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 ks vepřová panenka
- 1 kg hrubá mořská sůl
- 1 hrnek třtnový cukr
- 2 Lžíce celý pepř
- Rozmarýn
- Tymián
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
480 min.
1. Krok
Nejprve svíčkovou odmastěte a obalte v drceném pepři. Pokud máte hmoždíř a tlouk, velmi nahrubo ji naklepejte.
2. Krok
Smíchejte sůl s cukrem a položte ji na utěrku.
3. Krok
Nasekejte čerstvé bylinky a obalte v nich maso spolu s kořením.
4. Krok
Položte svíčkovou na utěrku, důkladně ji potřete solí a pepřem.
5. Krok
Utěrku srolujte a omotejte kolem něj provázek, aby se vám nerozlil.
6. Krok
Takto připravenou panenku dejte na tác do lednice.
7. Krok
První týden budete muset utěrku měnit každý den, ale změs cukru, soli a bylinek používáte stejnou.
8. Krok
Sušení trvá nejméně 15 dní.
9. Krok
Hotové prosušené maso oškrabte od soli a cukru. To je taky hlavní důvod, proč nepoužívat sůl jemně mletou.