INZERCE

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Studený květákový salát

Tento studený květákový salát se skvěle hodí jako příloha k masovým pokrmům.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 ks květák Přidáno do
  • 1 ks červené papriky Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 3 stroužky Česnek Přidáno do
  • 4 pl Olivový olej Přidáno do
  • 2 pl Jablečný ocet Přidáno do
  • 1 pl Med Přidáno do
  • 1 pl Hořčice Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Květák očistěte a nakrájejte na menší růžičky. Poté ho vložte do osolené vroucí vody a vařte asi 5 minut, aby zůstal křupavý.

2. Krok

Očistěte papriky a cibuli a nakrájejte je na menší kousky. Česnek očistěte a rozmačkejte.

3. Krok

Ve velké míse smíchejte nakrájenou zeleninu, nejprve květák, pak papriku a cibuli.

4. Krok

V menší misce připravte zálivku ze zbývajících ingrediencí - olivového oleje, jablečného octa, soli, pepře, medu a hořčice. Vše dobře promíchejte.

5. Krok

Zeleninu ve velké míse přelijte zálivkou a důkladně promíchejte, aby se zálivka dostala na všechnu zeleninu.

6. Krok

Hotový salát nechte alespoň hodinu odležet v lednici, aby se chutě propojily. Salát podávejte vychlazený.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty