Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Studený květákový salát
Tento studený květákový salát se skvěle hodí jako příloha k masovým pokrmům.
Ingredience
- 1 ks květák
- 1 ks červené papriky
- 1 ks cibule
- 3 stroužky Česnek
- 4 pl Olivový olej
- 2 pl Jablečný ocet
- 1 pl Med
- 1 pl Hořčice
- sůl
- černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Květák očistěte a nakrájejte na menší růžičky. Poté ho vložte do osolené vroucí vody a vařte asi 5 minut, aby zůstal křupavý.
Očistěte papriky a cibuli a nakrájejte je na menší kousky. Česnek očistěte a rozmačkejte.
Ve velké míse smíchejte nakrájenou zeleninu, nejprve květák, pak papriku a cibuli.
V menší misce připravte zálivku ze zbývajících ingrediencí - olivového oleje, jablečného octa, soli, pepře, medu a hořčice. Vše dobře promíchejte.
Zeleninu ve velké míse přelijte zálivkou a důkladně promíchejte, aby se zálivka dostala na všechnu zeleninu.
Hotový salát nechte alespoň hodinu odležet v lednici, aby se chutě propojily. Salát podávejte vychlazený.