INZERCE
Šťavnatý vánoční koláč plněný jablky, to musíte ochutnat. Budete ho chtít každý den. Mňam
INZERCE
Ingredience
porce
20
Nádivka a kvásek:
- 8 kus strouhaná jablka
- 35 g Třtinový cukr
- 5 g Mletá skořice
- 55 g rozinky
- 14 g sušené droždí
- 15 g hladká mouka
- 250 ml Kozí mléko
Těsto:
- 140 g Třtinový cukr
- 650 g mouka hladká speciální
- 8 g sůl
- 120 ml rozpuštěné máslo
- 1 kus vejce
Pro tření:
- 1 kus vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Jablka smíchejte s 20 g cukru, skořicí a rozinkami a 15 až 20 minut povařte. Směs nechte vychladnout.
2. Krok
Na kvásek smíchejte v míse 15 g třtinového cukru s droždím, moukou a mlékem. Přikryjte a nechte 15 minut kynout.
3. Krok
Na těsto smíchejte ve druhé míse 650 g mouky s cukrem, solí, máslem, vejcem a kváskem. Těsto promícháme a necháme přikryté 30 minut kynout.
4. Krok
Po vykynutí těsto rozdělte na 10 dílů.
5. Krok
Každý díl vyválíme pomocí pečicího papíru a naplníme náplní.
6. Krok
Upleťte 3 klubíčka a vytvořte vánoční stromeček. Zbylé 2 klubka položíme na vrchol.
7. Krok
Pečte při 180 °C asi 30 minut.