INZERCE

Šťáva z černého rybízu

Domácí šťáva z černého rybízu recept je osvěžující nápoj s bohatou ovocnou chutí a výraznou kyselostí. Je plná vitamínů a antioxidantů, které přinášejí mnoho zdravotních výhod. Tato lahodná šťáva se často používá jako ingredience pro přípravu osvěžujících nápojů, koktejlů, nebo se konzumuje samostatně s přidáním vody nebo ledových kostek pro zjemnění intenzity chuti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g černého rybízu Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Černý rybíz důkladně omyjeme a rozdělíme na malé skupinky cca po 100 g.

2. Krok

V hrnci smícháme vodu a cukr a necháme vařit, dokud se cukr úplně nerozpustí.

3. Krok

Přidáme černý rybíz do hrnce s vodou a cukrem a vaříme 10 minut.

4. Krok

Vařený rybíz smícháme v mixéru a poté přecedíme přes jemné síto, abychom dostali hladkou šťávu bez pecek.

5. Krok

Rozlijeme do sklenic a necháme vychladnout.

6. Krok

Hotovou nejlepší šťávu z černého rybízu můžeme podávat ihned, případně uložit do chladničky a vychladit.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty