Šťáva z černého rybízu
Domácí šťáva z černého rybízu recept je osvěžující nápoj s bohatou ovocnou chutí a výraznou kyselostí. Je plná vitamínů a antioxidantů, které přinášejí mnoho zdravotních výhod. Tato lahodná šťáva se často používá jako ingredience pro přípravu osvěžujících nápojů, koktejlů, nebo se konzumuje samostatně s přidáním vody nebo ledových kostek pro zjemnění intenzity chuti.
Ingredience
- 500 g černého rybízu
- 150 g cukru
- 1 l vody
Nejnovější letáky
Postup
Černý rybíz důkladně omyjeme a rozdělíme na malé skupinky cca po 100 g.
V hrnci smícháme vodu a cukr a necháme vařit, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Přidáme černý rybíz do hrnce s vodou a cukrem a vaříme 10 minut.
Vařený rybíz smícháme v mixéru a poté přecedíme přes jemné síto, abychom dostali hladkou šťávu bez pecek.
Rozlijeme do sklenic a necháme vychladnout.
Hotovou nejlepší šťávu z černého rybízu můžeme podávat ihned, případně uložit do chladničky a vychladit.