INZERCE
Zdroj: arfo from Getty Images
Staročeská krkovička pečená
Klasický recept na staročeskou krkovičku, který vás vrátí zpět do dob našich babiček. Jde o tradiční český pokrm, který si můžete připravit na nedělní oběd nebo na sváteční stůl. Pro tento recept si pořiďte kvalitní vepřovou krkovičku, vařené brambory a naše domácí knedlíky.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní ingredience
- 1 ks vepřová krkovička
Koření
- 2 Lžíce sůl
- 1 Lžíce celerová sůl
- 1 Lžíce mletý pepř
- 1 lžička Majoránka
- 2 ks bobkový list
- 3 ks novozeelandský česnek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Krok
Krkovičku očistěte, potřete solí, celorovou solí a mletým pepřem.
3. Krok
Do pánve vložte krkovičku, přidejte nakrájený česnek, bobkový list a majoránku. Přilijte trochu vody a dejte péct do trouby.
4. Krok
Pečte asi 2 hodiny. Během pečení maso podlévejte šťávou, která se vytvoří během pečení.