Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=W_xVt0K4pgA
Španělský ptáček s rýží - česká klasika
Španělský ptáček nemá se Španělskem nic společného, naopak je to vynikající česká klasika, ke které se nejlépe hodí rýže. Tento recept udělá hovězí maso krásně jemné a křehké.
Ingredience
Závitky
- 4 plátky hovězí kýty po g
- 1 natvrdo uvařené vejce
- 2 ks nakládané okurky
- 4 Lžíce Hořčice
- 20 g špeku
- 80 g salámu Gothaj nebo špekáčky
- a sůl pepř
Omáčka
- 50 g sádla
- 3 ks stredne veľké cibule
- 40 g špek
- 2 Lžíce vrchovatá hladké mouky
- 800 ml hovězího vývaru
- 100 ml láku z okurek
- 1 Lžíce plnotučné hořčice
Nejnovější letáky
Postup
Plátky hovězí kýty naklepeme přes mikrotenový pytlík, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme nakrájený špek, salám, vejce, okurky a cibuli. Závitky pevně zabalíme a převážeme kuchyňským provázkem nebo zajistíme jehlami. V sádle opečeme závitky ze všech stran. Vyndáme je a v té samé pánvi orestujeme cibuli a špek. Zalijeme vývarem, přidáme hořčici a lák z okurek, promícháme, vrátíme závitky a dusíme asi hodinu a půl doměkka. Vyndáme závitky, odstraníme provázek/jehly a omáčku precedíme nebo rozmixujeme. Podáváme s rýží.