INZERCE
Zdroj: Mixitlstock from Getty Images
Špagety po boloňsku
Recept na vynikající špagety po boloňsku s mletým hovězím masem a rajskou omáčkou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Boloňská omáčka
- 500 g mleté hovězí maso
- 1 kus velká mrkev
- 2 kus cibule
- 2 stroužky česnek
- 800 g Rajčatové pyré v konzervě
- 150 ml červené víno
- 1 pl bazalka
- 1 pl Majoránka
- 1 kus bobkový list
- 1 Sůl a černý pepř podle chuti
Špagety
- 400 g špagety
- 1 pl sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Maso opečeme na pánvi bez tuku, až dozlatova.
2. Krok
Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a česnek a vše spolu opečeme. Poté přidáme rajčatový protlak, víno, bazalku, majoránku a bobkový list. Ochutíme solí a kořením.
3. Krok
Všechno smícháme a necháme pod poklicí dušit přibližně 30 minut.
4. Krok
Mezitím si v hrnci osolené vody uvaříme špagety podle návodu na obalu.
5. Krok
Hotové špagety scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.