Zdroj: Pixabay: pastel100
Snadný italský recept na tiramisu
Kombinace bohatých sušenek nasáklých espressem a sladkého krémového krému mascarpone má v sobě něco zvláštního, co vás přenese přímo do Itálie.
Ingredience
- 2 šálky Silného espressa, vychlazeného
- 2 polévková lžíce Rum nebo brandy (nepovinné)
- 3 Velká vejce, oddělená
- 3⁄4 šálek granulovaného cukru
- 226 g Sýru mascarpone
- 1 šálek Tučné smetany
- 2 balíčky Sušenek ladyfinger
- Kakaový prášek na poprášení
Nejnovější letáky
Postup
V mělké misce smíchejte espresso a rum nebo brandy. Odložte stranou. Přidání trochy alkoholu dodá dezertu autentickou a robustní chuť, ale pokud dáváte přednost nealkoholické verzi, můžete ho klidně vynechat.
Ve velké míse šlehejte žloutky a cukr, dokud nevznikne krémová, světle žlutá směs. Může to trvat několik minut, ale buďte trpěliví, protože tento krok je zásadní pro dosažení bohaté krémové konzistence.
Do žloutkové směsi přidejte sýr mascarpone a šlehejte, dokud nebude hmota hladká a dobře spojená.
V jiné míse ušlehejte bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Tím dodáte tiramisu lehkost. Vyšlehané bílky opatrně vmíchejte do směsi mascarpone a žloutků.
V samostatné míse vyšlehejte smetanu, dokud se nevytvoří měkké špičky. Opatrně ji vmíchejte do směsi mascarpone a vajec, aby vznikla lehká krémová konzistence.
Namočte každý prstík do směsi espressa a rumu a dbejte na to, aby byly pokryty všechny strany. Buďte rychlí, aby se sušenky příliš nenamočily a nerozmočily. Položte je na dno misky.
Polovinu mascarpone krému navrstvěte na ladyfingers. Zopakujte další vrstvu namočených ladyfingers a mascarpone krému.
Přikryjte a nechte v chladničce odležet alespoň 2-4 hodiny, nebo pokud možno přes noc. Chuť se zintenzivní a dezert je po noci v lednici ještě lepší.
Před podáváním posypte vrchní část kakaovým práškem. Tento dezert podávejte ideálně vychlazený z lednice.