Zdroj: Pixabay: _Alicja_
Snadné domácí perníkové sušenky Recept
Jedná se o jednoduchý a chutný recept na perník, o který bych se ráda podělila se všemi.
Ingredience
- 3⁄4 šálek nesolené máslo
- 1 šálek hnědý cukr
- 1 velké vejce
- 3⁄4 šálek Melasa
- 4 šálky Univerzální mouka
- 2 lžíce prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce mletý zázvor
- 2 lžíce Mletá skořice
- 1⁄2 čajová lžička Mletý hřebíček
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- Poleva na zdobení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve předehřejte troubu na 175 °C (350 °F). Tento krok předehřátí je zásadní, protože zajišťuje rovnoměrné pečení, a je to něco, co jsem se naučila za léta pečení.
Ve velké míse utřete máslo a hnědý cukr do světlé a nadýchané směsi. Je důležité, aby se ingredience dobře spojily a vytvořily hladký základ pro těsto.
Do smetanové směsi zašlehejte vejce. Poté vmíchejte melasu a zajistěte hladkou směs.
V samostatné míse prosejte mouku, jedlou sodu, sůl a koření. Zjistila jsem, že prosévání má vliv na strukturu těsta a je to krok navíc, který stojí za to.
Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí do mokré směsi a vypracujte hladké těsto. Pokud se vám bude míchat příliš těžko, klidně použijte ruce, protože tak budete mít těsto lépe pod kontrolou.
Těsto rozválejte na pomoučeném válu na tloušťku asi 1,5 cm. Můj hlavní tip je, abyste těsto nevyváleli příliš tenké, protože chcete, aby vaše perníčky byly dokonale pevné a ne příliš tvrdé.
Po vyválení použijte perníkové nebo jiné slavnostní vykrajovátka na sušenky a poté je rozložte na plech vyložený pergamenovým papírem.
Pečte je asi 10 až 12 minut, dokud nezačnou tuhnout. Dávejte pozor, abyste je nepropekli příliš, protože při chladnutí ještě více ztvrdnou.
Perníčky nechte asi 10 minut vychladnout na plechu a pak je přendejte na mřížku, aby se úplně vychladily.
Podle potřeby ozdobte polevou. Tuto zábavnou část můžete dělat s rodinou.