Zdroj: Freepik
Snadná čerstvá jahodová poleva od nuly
Domácí jahodová poleva je lahodná a osvěžující poleva, která je ideální na jakýkoli dort, sušenku nebo muffin. Tato lahodná pochoutka je vyrobena z čerstvých jahod, které jí dodávají přirozenou a jedinečnou chuť. Je hladká, krémová a snadno se roztírá - navíc je přirozeně barevná!
Ingredience
- 1 šálek čerstvých jahod
- 1⁄4 šálek granulovaného cukru
- 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1⁄2 šálek Nesolené změklé máslo
- 4 šálky moučkového cukru
- 1 polévková lžíce Husté smetany (podle potřeby)
Nejnovější letáky
Postup
Jahody rozmixujte v mixéru nebo kuchyňském robotu. Pokud dáváte přednost polevě bez pecek, jahodové pyré sceďte.
Ve středně velkém hrnci smíchejte očištěné jahody, cukr krystal a citronovou šťávu a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, nebo dokud směs nezhoustne a nezredukuje se asi na polovinu.
Odstavte z ohně a nechte zcela vychladnout.
Ve velké míse vyšlehejte máslo do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte moučkový cukr po jednom šálku a po každém přidání dobře vyšlehejte.
Přilijte vychladlou jahodovou směs a šlehejte, dokud se dobře nespojí. Pokud je poleva příliš řídká, přidejte více moučkového cukru. Pokud je příliš hustá, přidávejte po lžících hustou smetanu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Domácí jahodová poleva je připravena k použití na dorty, sušenky nebo muffiny.