INZERCE

Zdroj: Freepik

Snadná čerstvá jahodová poleva od nuly

Domácí jahodová poleva je lahodná a osvěžující poleva, která je ideální na jakýkoli dort, sušenku nebo muffin. Tato lahodná pochoutka je vyrobena z čerstvých jahod, které jí dodávají přirozenou a jedinečnou chuť. Je hladká, krémová a snadno se roztírá - navíc je přirozeně barevná!

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 1 šálek čerstvých jahod Přidáno do
  • 14 šálek granulovaného cukru Přidáno do
  • 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy Přidáno do
  • 12 šálek Nesolené změklé máslo Přidáno do
  • 4 šálky moučkového cukru Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Husté smetany (podle potřeby) Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Jahody rozmixujte v mixéru nebo kuchyňském robotu. Pokud dáváte přednost polevě bez pecek, jahodové pyré sceďte.

2. Krok

Ve středně velkém hrnci smíchejte očištěné jahody, cukr krystal a citronovou šťávu a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, nebo dokud směs nezhoustne a nezredukuje se asi na polovinu.

3. Krok

Odstavte z ohně a nechte zcela vychladnout.

4. Krok

Ve velké míse vyšlehejte máslo do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte moučkový cukr po jednom šálku a po každém přidání dobře vyšlehejte.

5. Krok

Přilijte vychladlou jahodovou směs a šlehejte, dokud se dobře nespojí. Pokud je poleva příliš řídká, přidejte více moučkového cukru. Pokud je příliš hustá, přidávejte po lžících hustou smetanu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

6. Krok

Domácí jahodová poleva je připravena k použití na dorty, sušenky nebo muffiny.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty