Zdroj: myasinirik from Getty Images
Smetanová omáčka s kuřecím masem
Smetanová omáčka s kuřecím masem a houbama je oblíbeným jídlem nejen v naší rodině. Pravidelně ho připravuji na víkendové obědy a vždy si ho všichni pochutnají.
Ingredience
- 500 g kuřecího masa
- 250 g čerstvých houb
- 1 kus cibule
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 hrnek smetany na vaření
- 1 Lžíce hladké mouky
- sůl a pepř dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience. Kuřecí maso nakrájejte, houby očistěte a pokrájejte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Osobně doporučuji přidat cibuli trochu dříve, aby měla dostatek času na to, aby se zvolna opekla a nabrala tu správnou chuť.
Do pánve přidejte kuřecí maso a orestujte ho z obou stran. Kuřecí maso můžete lehce osolit a opepřit, ale pozor, omáčka bude také dochucována, takže s tím opatrně.
Jakmile je maso hotové, přidejte pokrájené houby a restujte je spolu s masem, dokud houby nezměknou.
Mouku smíchejte se smetanou, abyste vytvořili hladkou směs, kterou pak přidejte do pánve. Dobře promíchejte a nechte na mírném ohni podusit, dokud omáčka nezhoustne. Houby v omáčce dobře absorbuji smetanovou chut' a vznikne tak perfektní kombinace.
Jídlo dochuťte podle svého vkusu solí a pepřem a je hotovo!