Zdroj: FB: Vánoční cukroví
Slepované cukroví
Každé Vánoce trávíme pečením drobného cukroví. Jedním z našich favoritů je slepované cukroví.
Ingredience
- 300 g mouky
- 200 g margarínu
- 100 g práškového cukru
- 2 kus žloutky
- 1 kus vanilkový cukr
- 200 g rýžové moučky
- marmeláda
- čokoláda na vaření
Nejnovější letáky
Postup
Mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutky a měkký margarín spojíme do hladkého těsta. Já obvykle používám ruce, protože tak se všechny ingredience nejlépe spojí a vytvoří plastické těsto. Těsto necháme odležet v lednici minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc. Je důležité těsto v lednici přikrýt, aby nevyschlo.
Pak z těsta vyválíme placku, ze které vykrájíme kolečka pomocí formičky. 3. Cukrové pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut.
Hotové koláčky necháme vychladnout a potom je spojujeme marmeládou.
Na závěr cukroví ponoříme do rozpuštěné čokolády. Čokoládu rozpouštím ve vodní lázni, aby se nespálila a měla ten pravý lesklý vzhled.