Zdroj: valentynsemenov from Canva
Slepičí vývar
Tradiční pomalu vařený kuřecí vývar, který je ideální k nedělnímu obědu.
Ingredience
- 1 kus celá slepice
- 3 kus mrkve
- 2 kus cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kus řapíkatý celer
- 1 kus Petržel
- sůl a pepř dle chuti
- 21⁄2 l vody
Nejnovější letáky
Postup
Slepici důkladně omyjeme a položíme ji do velkého hrnce. Nalijeme do něj vodu a za stálého míchání přivedeme k varu.
Přidáme na kroužky nakrájené mrkve, nakrájenou cibuli, stroužky česneku, celer a petržel. Vše důkladně promícháme a přidáme sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Nezapomeňte, že bobkový list a nové koření dodají vývaru intenzivní vůni a chuť, takže je nepřehánějte.
Hrnce přikryjeme a necháme pomalu vařit na mírném ohni asi 3 hodiny. To je jedno z mých tajemství pro dokonale vyváženou chuť – pokud se vývar vaří pomalu, uvolněné se všechny chutě a vůně ze slepice i zeleniny.
Po třech hodinách vývar sceďte. Můžete ho servírovat samotný nebo s nudlemi nebo zeleninou.