INZERCE

Zdroj: valentynsemenov from Canva

Slepičí vývar

Tradiční pomalu vařený kuřecí vývar, který je ideální k nedělnímu obědu.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kus celá slepice Přidáno do
  • 3 kus mrkve Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 kus řapíkatý celer Přidáno do
  • 1 kus Petržel Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
  • 212 l vody Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Slepici důkladně omyjeme a položíme ji do velkého hrnce. Nalijeme do něj vodu a za stálého míchání přivedeme k varu.

2. Krok

Přidáme na kroužky nakrájené mrkve, nakrájenou cibuli, stroužky česneku, celer a petržel. Vše důkladně promícháme a přidáme sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Nezapomeňte, že bobkový list a nové koření dodají vývaru intenzivní vůni a chuť, takže je nepřehánějte.

3. Krok

Hrnce přikryjeme a necháme pomalu vařit na mírném ohni asi 3 hodiny. To je jedno z mých tajemství pro dokonale vyváženou chuť – pokud se vývar vaří pomalu, uvolněné se všechny chutě a vůně ze slepice i zeleniny.

4. Krok

Po třech hodinách vývar sceďte. Můžete ho servírovat samotný nebo s nudlemi nebo zeleninou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty