Zdroj: manyakotic from Getty Images
Sladký dýňový koláč
Recept na sladký dýňový koláč, který chutná všem.
Ingredience
- 1 kg dýně Hokkaido
- 300 gramy Hladká mouka
- 150 gramy Cukr
- 1 bal prášek do pečiva
- 1 bal Vanilkový cukr
- 4 ks Vejce
- 200 ml Mléko
- 100 ml oleje
- špetka soli
- 2 kl Skořice
- 2 kl Skořice
- 1 kl Muškátový oříšek
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve dýni očistěte, odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji na menší kousky. Vložte ji do hrnce, zalijte vodou a vařte, dokud dýně nezměkne. Poté dýni v horké vodě rozmačkejte. Tento postup se vyplatí, protože uvařená dýně dodá koláči přirozenou sladkost a šťavnatost.
Zatímco dýně chladne, smíchejte v míse suché přísady - mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, skořici a muškátový oříšek.
Poté v jiné míse vyšlehejte mléko, vejce a olej.
Poté pomalu přidejte suché přísady do mléčné směsi a dobře promíchejte.
Nakonec vmíchejte vychladlé dýňové pyré a důkladně promíchejte.
Těsto nalijte do vymazaného plechu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut.
Hotový dýňový koláč můžete posypat cukrem.