Zdroj: Pixabay
Šípkový džem
Připravte si doma v šípkové sezóně fantastický džem. V zimě oceníte jejich vysoký obsah vitaminu C.
Ingredience
- 1 kg Šipky
- 400 g cukr
- voda
Nejnovější letáky
Postup
Šípky musíme před přípravou řádně očistit, aby nám zůstaly opravdu krásné tvrdé červené plody. Pořádně je omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené, a vaříme 2 hodiny do změknutí.
Uvařené šípky rozmixujte ponorným mixérem. Měla by vzniknout kašovitá hmota. Pokud je příliš hustá, přidejte horkou vodu a rozmixujte.
Nyní přichází nejtěžší část celé přípravy. Směs musíme přecedit, abychom se zbavili všech pevných částí. Tento postup je třeba dvakrát nebo třikrát zopakovat.
Zbylou šťávu dejte do hrnce s cukrem a vařte, dokud džem nezhoustne. Musíme stále míchat, aby se džem nepřipálil.
Hotový džem vložte do čistých sklenic a uzavřete. Obraťte dnem vzhůru a nechte zabalené vychladnout do druhého dne.