INZERCE
Sépie na cibuli
Ulovit čerstvou sepii v našich vodách či supermarketech není tak jednoduchá záležitost. Pokud by se vám to přece jen podařilo, sépie obsahují malý váček s černou tekutinou, který je dobré pečlivě a opatrně odříznout.
INZERCE
Ingredience
porce
5
- 11⁄2 kg sépie nakrájené na proužky
- 400 ml konzervovaných loupaných rajčat
- 2 velké cibule nakrájené na kolečka
- 5 malých cibulek
- 50 ml olivového oleje
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- pepř sůl
- 1⁄2 lžičky cukru
- 2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
- 250 ml já používám Pí vodu BCS
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Rozehřejte pánev s olivovým olejem a restujte 2-3’ cibuli i malé cibulky. Přidejte sépii a pokračujte v restování dalších 4-5’. 2. Okořente solí, pepřem, přidejte bobkový list, nové koření, konzervovaná rajčata, cukr a zalijte vodou. Přikryjte a duste doměkka. Během dušení kontrolujte tekutiny, je-li potřeba podlijte vodou. 3. Po cca 50-60’ přidejte zelenou petrželku, dochuťte a podávejte.