INZERCE

Zdroj: olgabombologna via 123RF

Saint Honore Francouzský dezert choux pastry

Tento recept na Saint Honore vyžaduje trochu času a trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Je to zlatý hřeb každé hostiny a vrchol každého kávového večírku. Dezert z těsta choux plněný vanilkovým krémem pochází původně z francouzské kuchyně. Jemná chuť vanilky, sladkost karamelové omáčky a lehké křupání těsta činí tento dezert jednoduše neodolatelným.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Na těsto choux:

  • 125 ml voda Přidáno do
  • 60 g máslo Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 75 g Mouka Přidáno do
  • 3 Vejce Přidáno do

Na listové těsto:

  • 125 g Mouka Přidáno do
  • 60 g máslo Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 60 ml voda Přidáno do

Na krém:

  • 3 žloutek Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 25 g Mouka Přidáno do
  • 12 l mléko Přidáno do
  • 1 vanilkový lusk Přidáno do

Karamelová omáčka:

  • 200 g cukr Přidáno do
  • 50 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Při pečení receptu Saint Honore začněte s těstem choux. Na pánvi přiveďte k varu vodu, máslo a sůl. Poté přidejte mouku a neustále míchejte, dokud se nevytvoří hrudka těsta. Odstavte pánev z ohně a po jednom vmíchejte vejce. Ze směsi vytlačte kolečka na pečicí papír.

2. Krok

Na listové těsto uhněťte z mouky, másla, soli a vody hladké těsto a také z něj vytvarujte kolečka. Ty položte na těsto choux. Nyní pečte obložené chlebíčky při 180 stupních trouby s ventilátorem přibližně 20 minut dozlatova. Nechte je zcela vychladnout.

3. Krok

Na krém ušlehejte žloutek s cukrem do pěny. Vmíchejte mouku. Mléko s vyškrábaným vanilkovým luskem přiveďte k varu a pomalu přidávejte do žloutkové směsi. Vše znovu společně zahřívejte, dokud krém nezhoustne. Poté nechte krém vychladnout.

4. Krok

Karamelovou omáčku připravíte zkaramelizováním cukru a vody na pánvi.

5. Krok

Vychladlá kolečka těsta potřete krémem a ozdobte je dalším těstem choux. Nakonec cukroví Saint Honore pokapejte karamelovou omáčkou. Před podáváním nechte karamelovou omáčku dobře zaschnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty