INZERCE
Šafranové rizoto

Šafranové rizoto

Vynikající krémové rizoto s chutí šafránu a parmezánu je mojí specialitou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 hrnek Kulatá zrnková rýže Přidáno do
  • 1 l kuřecí vývar Přidáno do
  • 1 čl Šafrán Přidáno do
  • 1 ks šalotka Přidáno do
  • 1 dc Bílé suché víno Přidáno do
  • 4 pl parmazán Přidáno do
  • 2 pl máslo Přidáno do
  • 1 pl olivový olej Přidáno do
  • Plátky uzené oravské slaniny nebo anglické slaniny Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Začneme tím, že menší cibulku nakrájíme nadrobno. Připravíme si wok nebo pánvi, v níž rozehřejeme lžíci olivového oleje s lžící másla a cibulku opečeme.

2. Krok

V druhém hrnci si na ohřejeme v hrnci cca. litr vývaru, aby byl teplý. Může být také hovězí nebo zeleninový. Do vývaru přimícháme vlákna šafránu.

3. Krok

K hotové šalotce přidáme hrnek kulatozrnné rýže (cca 230g - 250g) a mícháme max 1 minutu.

4. Krok

Zvýšíme teplotu ohřevu a rýži zalejeme suchým bílým vínem. Mícháme, dokud se nevstřebá. Poté přilijeme vývar těsně nad povrch rýže. Stačí 1 větší naběračka. Další přidáme až tehdy, když se vývar vstřebá do rýže. Takto postupujeme, dokud nebude rýže měkká. Pokud zůstane vývar navíc, nevadí, už ho nepřidáváme. Je to dlouhý a téměř relaxační proces neustálého míchání a přilévání vývaru.

5. Krok

Do hotového rizota přimícháme ještě lžíci másla a parmezánu. Část z něj si odložíme na posypání vrcholu.

6. Krok

Na suché pánvi opečeme plátky slaniny, které servírujeme na vrchu rizota společně se zbylým parmazánem a bylinkami.

7. Krok

Podáváme okamžitě. Tohle lahodné risotto je závislost a neznám nikoho, kdo by se do něj nezamiloval. :-)

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty