Zdroj: FB: Varíme a pečieme s láskou
Sáčky na jablka
Recept na dokonalé kyselé jablečné koláčky, které vždy pekla moje babička.
Ingredience
- 500 g Hladká mouka
- 250 ml Mléko
- 70 g Cukr
- 50 g Máslo
- 50 g kvasinky
- 1 ks vejce
- 1 kg jablka
- 2 lžíce Skořice
- 2 lžíce Skořice
- 200 g moučkový cukr
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte kvásek. Do mísy nalijte teplé mléko, přidejte cukr, droždí a promíchejte. Tyto ingredience nechte asi 15 minut aktivně kynout a počkejte, až se na povrchu vytvoří pěna.
Mezitím si připravte mouku tak, že ji dáte do velké mísy, přidáte máslo, vejce a špetku soli a dobře promícháte. Poté přidejte kvásek a vše promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho asi 30 minut kynout na teplém místě.
Mezitím očistěte jablka, nastrouhejte je a posypte skořicí. Pokud máte rádi sladší, můžete přidat trochu cukru, ale osobně se domnívám, že skořice dodá jablkům dokonalou chuť.
Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky a každý z nich rozválejte na tenký plát. Na každý plátek dáme trochu jablečné náplně a zabalíme ho do tvaru sáčku.
Košíčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
Po upečení posypte sáčky moučkovým cukrem.