Zdroj: Pixabay
Rychlé a snadné domácí mangové mléko
Není nad osvěžující sklenici mangového mléčného nápoje v teplém odpoledni. Jelikož jsem absolutní milovník manga, je to můj nápoj, který se mi v sezóně manga hodí. Kombinace šťavnatého zralého manga se smetanovým studeným mlékem je nejen lahodná, ale také neuvěřitelně oživující. Toto tropické potěšení připravuji už léta a vyladila jsem ho k dokonalosti.
Ingredience
- 2 Velké zralé mango
- 4 šálky Chlazeného mléka
- 4 lžíce Cukru (můžete upravit podle své chuti)
- Kostky ledu (nepovinné)
- Několik snítek lístků máty na ozdobu (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve nakrájejte mango na plátky. Ujistěte se, že jste odstranili veškerou dužinu z okolí semen - nechcete přece plýtvat ani kouskem těchto nebeských plodů. Vždy to dělám nad velkou mísou, aby se zachytily všechny šťavnaté dobroty.
Poté vložte mangovou dužinu a cukr do mixéru. Já mám tendenci nápoje nepřislazovat, takže podle sladkosti manga můžete přidat více nebo méně cukru. Mixujte, dokud nezískáte hladkou směs.
Nyní přilijte vychlazené mléko. Ujistěte se, že je mléko studené, protože to má vliv na výslednou chuť nápoje. Znovu mixujte, dokud se vše nespojí v krémovou, napěněnou směs.
Pokud ji podáváte okamžitě, můžete do ní vložit několik kostek ledu, abyste ji ještě více zchladili. Ne však příliš mnoho, protože nechcete zředit bohatou mangovou chuť.
Nalijte mangové mléko do sklenic, ozdobte snítkou máty a podávejte. Máta sklenice nejen zkrášlí, ale také dodá chuti zajímavý nádech.