Zdroj: Pixabay
Rychlá vietnamská nakládaná zelenina s mrkví a daikonem
Vietnamská nakládaná zelenina, známá také jako Đồ Chua, je tradiční vietnamské jídlo, které nabízí dokonalou rovnováhu sladké, trpké a křupavé chuti. Tato lahodná pochoutka se nejlépe hodí jako příloha, svačina nebo do vietnamského sendviče Banh Mi.
Ingredience
- 2 Velká mrkev, nakrájená na plátky
- 1 Velká ředkev daikon, nakrájená na plátky
- 4 šálky vody
- 1 šálek bílého octa
- 1 šálek granulovaného cukru
- 1 polévková lžíce Košer soli
- 1 polévková lžíce Košer soli
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou zeleniny. Mrkev a ředkvičku daikon oloupejte, nakrájejte na nudličky a dejte je stranou.
Ve velkém hrnci smíchejte vodu, ocet, cukr a sůl. Tuto směs přiveďte na mírném ohni k varu a občas promíchejte.
Jakmile se cukr a sůl ve vroucí vodě zcela rozpustí, odstavte hrnec z ohně.
Ponořte zeleninu nakrájenou na plátky do nakládacího roztoku v hrnci. Ujistěte se, že je všechna zelenina pokryta tekutinou.
Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Po vychladnutí přelijte nakládanou zeleninu a mořicí tekutinu do skleněné nádoby.
Sklenici bezpečně přikryjte a před konzumací ji uložte do chladničky alespoň na 24 hodin. Zelenina bude tím aromatičtější, čím déle se bude nakládat. Vietnamskou nakládanou zeleninu můžete v lednici skladovat až měsíc.