Zdroj: Freepik
Rychlá a snadná omáčka na těstoviny
Tato snadná omáčka na těstoviny je jako stvořená pro rychlou a chutnou večeři.
Ingredience
- 2 pl olivového oleje
- 1 Jemně nakrájená střední cibule
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 konzervy nakrájených rajčat
- 1 konzervy rajčatového protlaku
- 1⁄2 šálek Nasekaná čerstvá bazalka
- 1⁄2 čajová lžička Cukru (nepovinné)
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Na středním plameni rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci nebo pánvi. Jakmile se olej rozehřeje - bude se jemně lesknout - přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Dobře promíchejte a vařte, dokud nebude měkká a průsvitná. To mi obvykle trvá asi 5 minut. Nezapomeňte občas zamíchat, aby se nepřipálila.
Když je cibule měkká, přidejte prolisovaný česnek a společně je povařte. Malá rada - česnek se velmi snadno připaluje, takže ho smažte jen asi 1 minutu. Tím se zvýrazní jeho chuť, aniž by ztratil svou podstatu.
Do směsi cibule a česneku přidejte nakrájená rajčata. Ráda používám rajčata z konzervy - jsou praktickým základem spíže a zaručují stálou chuť a kvalitu. Promíchejte a spojte.
Poté do směsi vmíchejte rajčatový protlak. Pasta dodá omáčce hloubku a bohatou chuť.
Přidejte nasekanou čerstvou bazalku, cukr (pokud používáte) a dochuťte solí a pepřem. Bonusový tip: pokud jsou vaše rajčata velmi kyselá, přidejte cukr, který pomůže vyvážit chutě. Nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut.
Omáčka je nyní připravena k použití. Stačí ji nalít na oblíbené scezené těstoviny a vychutnat si lahodnou chuť. Nezapomeňte ochutnat a případně upravit koření.