Zdroj: 4kodiak from Getty Images Signature
Ryby v pivním těstíčku
Recept na lahodnou rybu v pivním těstíčku, která je hotová za půl hodiny.
Ingredience
- 4 filé Z jakýchkoli ryb
- 1 hrnek mouky
- 1 hrnek Ležák
- 1 ks Vejce
- sůl a pepř podle chuti
- Fritovací olej
- Fritovací olej
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte pivní těsto. V míse smíchejte mouku, vejce a pivo. Pomalu přidávejte pivo a stále míchejte, aby se netvořily hrudky. Je velmi důležité, aby těsto mělo konzistenci mírně hustšího kefíru, pokud je příliš husté, přidejte ještě trochu piva. Těstíčko by mělo rybu dobře obalit, ale zároveň by mělo z ryby stékat a tvořit tenkou vrstvu.
Rybu podle chuti osolte a opepřete.
V hrnci rozehřejte olej. Zkontrolujte, zda je dobře rozpálený, a kápněte do něj malou kapku těsta. Pokud se začne okamžitě smažit a rychle vyplave na povrch, je olej dostatečně horký. Olej nesmíte přehřát, protože pak by se ryba dobře nesmažila.
Každý kousek ryby obalte v těstíčku a vhoďte do rozpáleného oleje. Smažte z obou stran dozlatova.
Smaženou rybu odložte na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.