INZERCE

Zdroj: 4kodiak from Getty Images Signature

Ryby v pivním těstíčku

Recept na lahodnou rybu v pivním těstíčku, která je hotová za půl hodiny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 filé Z jakýchkoli ryb Přidáno do
  • 1 hrnek mouky Přidáno do
  • 1 hrnek Ležák Přidáno do
  • 1 ks Vejce Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Nejprve si připravte pivní těsto. V míse smíchejte mouku, vejce a pivo. Pomalu přidávejte pivo a stále míchejte, aby se netvořily hrudky. Je velmi důležité, aby těsto mělo konzistenci mírně hustšího kefíru, pokud je příliš husté, přidejte ještě trochu piva. Těstíčko by mělo rybu dobře obalit, ale zároveň by mělo z ryby stékat a tvořit tenkou vrstvu.

2. Krok

Rybu podle chuti osolte a opepřete.

3. Krok

V hrnci rozehřejte olej. Zkontrolujte, zda je dobře rozpálený, a kápněte do něj malou kapku těsta. Pokud se začne okamžitě smažit a rychle vyplave na povrch, je olej dostatečně horký. Olej nesmíte přehřát, protože pak by se ryba dobře nesmažila.

4. Krok

Každý kousek ryby obalte v těstíčku a vhoďte do rozpáleného oleje. Smažte z obou stran dozlatova.

5. Krok

Smaženou rybu odložte na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty