Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Rizoto s kuřecím masem a houbami
Recept na chutné a rychlé rizoto s kuřecím masem a houbami, které můžete mít na stole do hodiny.
Ingredience
- 200 g Rýže arborio na rizoto
- 400 g kuřecí prsa
- 200 g Houby
- 1 ks cibule
- 2 stroužky Česnek
- 50 ml bílé víno
- 900 ml Kuřecí vývar
- 50 g parmezán
- 50 g Máslo
- Sůl, černý pepř
- olej
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Smažte je na pánvi na oleji ze všech stran. Maso přendejte do mísy a dejte stranou.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji dozlatova. Přidejte nakrájené houby a nechte je dusit, dokud nezměknou.
Přidejte rýži a míchejte, aby se rýže pokryla olejem. Je důležité, aby byla rýže lehce opečená, ale nezhnědla.
Přilijte bílé víno a nechte ho odpařit. Pak postupně přidávejte vývar, dokud rýže není dostatečně měkká. To je trik úspěšného rizota - vývar přidávejte postupně a vždy ho nechte vsáknout do rýže, než přidáte další.
Když je rýže téměř hotová, přidejte kousky kuřete zpět do pánve a vše promíchejte.
Pak přidejte máslo a strouhaný parmazán a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
Nakonec rizoto s kuřecím masem a houbami podle chuti osolte a opepřete a podávejte teplé.