Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Rizoto Hokkaido
Toto hokkaido rizoto dělám často, zejména když je v obchodech k dostání dýně hokkaido. Je to snadný a chutný recept na rychlou večeři.
Ingredience
- 1 ks dýně Hokkaido
- 200 g Rýže
- 1 ks cibule
- 1 ks pórek
- 1 l Zeleninový vývar
- 100 ml Smetana na vaření
- 50 g Máslo
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvé bylinky na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme zeleninu. Dýni hokaido opláchněte, odstraňte semínka a nakrájejte na menší kostky.
Cibuli a pórek nakrájejte nadrobno.
Rýži omyjte pod tekoucí studenou vodou
Na pánvi rozpusťte máslo a osmažte cibuli a pórek dozlatova.
Přidejte kostky dýně a chvíli restujte.
Poté přidejte rýži a vše společně ještě několik minut smažte.
Nyní postupně přidejte zeleninový vývar s rozpuštěnou solí a pepřem a vařte asi 20 minut. Občas rizoto promíchejte, aby se neslepilo.
Když je rýže měkká, přidejte smetanu na vaření a podle chuti ji dochuťte.
Nakonec rizoto podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.