Zdroj: Pixabay
Řecká musaka s lilkem a mletým masem
Řecká musaka s lilkem a mletým masem je vynikající recept pro každého, kdo má rád tradiční řeckou kuchyni. Je to typický pokrm pro Řecko a je vynikající jak teplý, tak studený.
Ingredience
- 1 kg lilku
- 500 g mletého masa hovězí nebo vepřové
- 1 šálek rajčatového protlaku
- 1⁄2 šálku olivového oleje
- 1⁄2 šálku bílého vína
- 2 Lžíce sušené oregano
- 2 Lžíce sušeného tymiánu
- a sůl pepř
- 2 šálky bílého jogurtu
- 6 vejce
Nejnovější letáky
Postup
Lilky nakrájíme na tenké plátky a dáme je do vroucí osolené vody na 2-3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme je na oleji, poté přidáme maso a restujeme do změněné barvy. Přidáme rajčatový protlak, víno, koření a necháme asi 15 minut podusit. V míse smícháme jogurt s vejci a osolíme a opepříme. Vložíme polovinu lilkových plátků do zapékací misky, přidáme polovinu masové směsi a poté znovu vrstvíme lilky a maso. Nakonec přelijeme jogurtovou směsí. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 45 minut nebo do zlatavé barvy.