Zdroj: Pixabay: freestocks-photos
Recept na bílé svařené víno
Tento recept na bílé svařené víno jsem poprvé připravila pro svou rodinu během chladného zimního večera. Každý rok během svátečního období se stalo tradicí připravovat toto speciální svařené víno pro naše blízké. Má jedinečnou a osvěžující chuť, která jistě potěší vaše chuťové buňky.
Ingredience
- 1 Láhev Kvalitní bílé víno (doporučuji sladký Reisling nebo Gewürztraminer).
- 2 jablko
- 1 řez pomeranč
- 2 Bary skořice
- 5 celý Hřebíček
- 4 Kardamonové lusky
- 1 Hvězdicový anýz
- 4 Lžíce Cukr (nebo podle chuti)
- 1 plátky vanilkový lusk
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu bílého svařeného vína vezměte velký hrnec a přidejte do něj na kostičky nakrájené jablko, plátky pomeranče, tyčinky skořice, hřebíček, kardamom, badyán a rozkrojený vanilkový lusk. Zjistil jsem, že ovoce a koření společně vytvářejí dokonalou harmonii chuti a vůně.
Přidejte cukr a do hrnce nalijte víno. Kvalita vína je rozhodující, protože dobré víno rozhodně dělá rozdíl.
Položte pánev na plotýnku a zahřívejte obsah na středním plameni. Dbejte na to, aby víno nepřišlo do varu, jinak se alkohol odpaří. Trik spočívá v pomalém a mírném zahřívání směsi.
Svařené víno nechte asi 10-15 minut vařit. To umožní, aby se chuť plně rozvinula.
Svařené víno je nyní připraveno k podávání. Před podáváním směs sceďte, abyste se zbavili koření a ovoce.
Nyní si naplňte sklenice na svařené víno a vychutnejte si hřejivé a lahodné bílé svařené víno!