Zdroj: Pixabay: Bru-nO
Recept na belgické vafle
Jejich výroba je jednodušší, než si myslíte, a jejich chuti se nic nevyrovná. Tyto zlatohnědé, křupavé vafle jsou nezapomenutelné. Vyzkoušeno a zaručeno, s následujícím receptem můžete i vy ovládnout vědu výroby domácích vaflí.
Ingredience
- 500 ml mléko
- 200 g Mouka
- 75 g máslo
- 50 g cukr
- 1 pikantní sůl
- 15 g kvasinky
- 2 vejce
- 1 balíček Vanilkový cukr
- Moučkový cukr na podávání
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl a droždí. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience dobře promíchány, aby bylo snazší přidat vejce a mléko.
Rozpusťte máslo a za stálého míchání pomalu přidávejte vejce. Poté pomalu přidejte mléko. Doporučuji přidávat mléko po troškách a vždy důkladně promíchat, abyste získali jednotné těsto bez hrudek.
Těsto přikryjte a nechte v chladničce odpočívat alespoň 2 hodiny. Je důležité nespěchat, těsto potřebuje tuto dobu, aby dostatečně nabobtnalo.
Předehřejte vaflovač a začněte péct vafle. Na každou vafli použijte asi 1/2 hrnku těsta. Je důležité, abyste vafle na pánvi netlačili dolů, jinak nebudou tak měkké a lehké, jak by měly být.
Vafle usmažte dozlatova a podávejte teplé, posypané moučkovým cukrem.