INZERCE
Rebarborový koláč od babičky
Rebarborový koláč od babičky je tradičním dezertem, který přináší nostalgii a chuťovou rozkoš. Jeho křehké těsto a sladkokyselá chuť rebarborového nádivky jsou prostě neodolatelné.
INZERCE
Ingredience
porce
12
- 500 g rebarbora
- 250 g hladké mouky
- 250 g cukru krupice
- 125 g masla
- 3 ks vejce
- 1 taška vanilkového prášku
- 1 taška prášku do pečiva
- sůl
- tuk na vymazání formy
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
2. Krok
V jedné míse smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a vanilkový cukr.
3. Krok
V jiné míse rozmícháme máslo s cukrem, až získáme pěnovou konzistenci.
4. Krok
Přidáme jedno vejce za druhým a směs pořádně prošleháme.
5. Krok
Přidáme do ní postupně směs s moukou, dobře promícháme a vylijeme do vymazané formy.
6. Krok
Přikryjeme kousky rebarbory a koláč pečeme asi c30 minut na 180 stupňů.
7. Krok
Po upečení necháme koláč vychladnout a můžeme pokapat medem nebo posypat moučkovm cukrem.