INZERCE

Zdroj: MSPhotographic from Getty Images

Rajčatová salsa

Osvěžující a pikantní salsa je ideální pro léto. Je vynikajícím doplňkem k grilovanému masu nebo prostě jako náplň do tortilly.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvá rajčata Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks Červené chilli papričky Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 2 pl limetková šťáva Přidáno do
  • 1 Hrstka čerstvý koriandr Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Připravte si všechny ingredience. Rajčata umyjte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a chilli papričky také nakrájejte nadrobno. Česnek očistěte a prolisujte. Koriandr nasekejte.

2. Krok

V kastrolu na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud nezměkne. Přidejte česnek a chilli papričky a smažte další minutu.

3. Krok

Do hrnce nyní přidejte nakrájená rajčata a limetkovou šťávu. Promíchejte a nechte dusit na mírném ohni 15-20 minut, dokud se rajčata zcela nerozpadnou.

4. Krok

Nakonec přidejte nasekaný koriandr a dochuťte solí podle potřeby. Promíchejte a nechte salsu ještě chvíli vařit, aby se všechny chutě propojily.

5. Krok

Rajčatová salsa je hotová. Můžete ji podávat teplou nebo ochlazenou. Skladujte v ledničce a spotřebujte do 3-4 dní.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty