Zdroj: MSPhotographic from Getty Images
Rajčatová salsa
Osvěžující a pikantní salsa je ideální pro léto. Je vynikajícím doplňkem k grilovanému masu nebo prostě jako náplň do tortilly.
Ingredience
- 500 g čerstvá rajčata
- 1 ks cibule
- 2 ks Červené chilli papričky
- 2 stroužky Česnek
- 2 pl limetková šťáva
- 1 Hrstka čerstvý koriandr
- 1 čajová lžička sůl
Nejnovější letáky
Postup
Připravte si všechny ingredience. Rajčata umyjte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a chilli papričky také nakrájejte nadrobno. Česnek očistěte a prolisujte. Koriandr nasekejte.
V kastrolu na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud nezměkne. Přidejte česnek a chilli papričky a smažte další minutu.
Do hrnce nyní přidejte nakrájená rajčata a limetkovou šťávu. Promíchejte a nechte dusit na mírném ohni 15-20 minut, dokud se rajčata zcela nerozpadnou.
Nakonec přidejte nasekaný koriandr a dochuťte solí podle potřeby. Promíchejte a nechte salsu ještě chvíli vařit, aby se všechny chutě propojily.
Rajčatová salsa je hotová. Můžete ji podávat teplou nebo ochlazenou. Skladujte v ledničce a spotřebujte do 3-4 dní.