INZERCE
Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Rajčatová pomazánka na toast
Tato jednoduchá a rychlá rajčatová pomazánka je ideální na toast nebo jako příloha k hlavním jídlům. Chutná lahodně a je plná vitamínů.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Pomazánka
- 4 kus rajčata
- 2 pl olivový olej
- 1 kus červená cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 kus čerstvá bazalka
- 1 čl sůl
- 1 čl černý pepř
Topinky
- 4 kus rohlík
- 2 pl olivový olej
- 1 strouček česnek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
V rozlehlé pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, opečte dozlatova.
2. Krok
Přidejte nakrájené rajčata na kostičky, sůl, pepř a listy bazalky. Vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud se rajčata úplně nerozpadnou.
3. Krok
Vytvořte krutony: Bagetu nakrájejte na tenké plátky, potřete olivovým olejem a opečte v troubě do zlatova. Ještě horké krutony potřete stroužkem česneku pro víc chuti.
4. Krok
Rozetřete hotovou rajčatovou pomazánku na topinky. Podávejte ihned. Tato rajčatová pomazánka je také skvělá jako příloha k masu nebo rybám.