Zdroj: nadianb from Canva
Rajčatová polévka z celých rajčat
Chutná a jednoduchá polévka, která je připravena z celých rajčat. Tento recept je ideální pro každého, kdo má rád zdravou a domácí stravu.
Ingredience
- 6 ks Zralá rajčata
- 1 ks velká cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 l Zeleninový vývar
- 2 pl olivový olej
- 2 čl cukr
- 1 čl Sůl
- 1 čl mletý černý pepř
- 2 pl čerstvá bazalka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience.
Rajčata umyjte a nakrájejte na čtvrtiny.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Opečte, dokud cibule není průhledná.
Přidejte nakrájené rajčata, sůl, cukr a mletý černý pepř. Opečte rajčata, dokud nejsou měkká a šťavnatá.
Přeložte rajčata do hrnce s vývarem a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
Po uvaření polévky ji odstavte a přidejte čerstvou bazalku.
Rozmixujte smoothie polévku mixérem do hladka.
Přiveďte polévku znovu k varu a podle potřeby dochuťte.
Podávejte teplé ozdobené bazalkou.