:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/cfdc1b6f0948ee89b72b1e9bc0be70.jpeg)
Raffaello vaflový dort s jahodami
Neodolatelné spojení kokosu a čerstvých jahod v lehkém nepečeném zákusku
Ingredience
Suroviny
- 16 vafle
- 250 g mascarpone
- 250 ml smetana ke šlehání
- 120 g tvaroh jemný
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 1 pl kokosová pomazánka
- 8 kuličky Raffaello
- moučkový cukr
- 150 g čerstvé jahody
Dekorace
- čerstvé jahody
- Raffaello
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si rozložíme 8 vaflí (koupený polotovar) na stůl a vykrojíme kruh přesně na dortovou formu (20cm) To celé ještě jednou zopakujeme
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/42d9df21a8e13930d996af4047eb7c.jpeg)
První vaflový základ dáme na dno dortové formy
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/3b7b708a3bf675426f141255c650dd.jpeg)
Mascarpone, smetanu na šlehání (Rama Cremefine 19%), tvaroh (20%), ztužovač šlehačky, vanilkový cukr a moučkový cukr dle chuti dáme do mísy a vyšleháme v hutný krém
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/0244a8defb119ba1cf29f27def148d.jpeg)
8 Raffaelo kuliček pomoci vidličky rozmačkáme a mandle vyjmeme
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/8aedef44742724bf8fd69d5acd9e6a.jpeg)
Rozmačkané Raffaello kuličky společně s lžící kokosové pomazánky (Rewe) přimícháme ke krému
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/fb3c9775b8d5c9b7090118cdfb6cac.jpeg)
Jahody omyjeme, nakrájíme na menší kousky a následně též přidáme a opatrně vmícháme do krému
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/f8a4043c96ea902884e69ee0408ee4.jpeg)
Hotový krém dáme též do dortové formy
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/7bc95d47b04a929303f97a16ee2bb2.jpeg)
Nakonec přiklopíme druhým vaflovým základem a dáme na minimálně dvě hodiny nebo přes noc do lednice
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/7b0c7d47e15a35a4be55ffa6f83718.jpeg)
Poprášíme moučkovým cukrem, ozdobíme jahodami a podáváme Dobrou chuť
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/xgnbYX8t9ywzeEUbw6G4/9e31e4545e961e6c658374593d323a.jpeg)