Raffaello vaflový dort s jahodami
Neodolatelné spojení kokosu a čerstvých jahod v lehkém nepečeném zákusku
Ingredience
Suroviny
- 16 vafle
- 250 g mascarpone
- 250 ml smetana ke šlehání
- 120 g tvaroh jemný
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 1 pl kokosová pomazánka
- 8 kuličky Raffaello
- moučkový cukr
- 150 g čerstvé jahody
Dekorace
- čerstvé jahody
- Raffaello
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si rozložíme 8 vaflí (koupený polotovar) na stůl a vykrojíme kruh přesně na dortovou formu (20cm) To celé ještě jednou zopakujeme
První vaflový základ dáme na dno dortové formy
Mascarpone, smetanu na šlehání (Rama Cremefine 19%), tvaroh (20%), ztužovač šlehačky, vanilkový cukr a moučkový cukr dle chuti dáme do mísy a vyšleháme v hutný krém
8 Raffaelo kuliček pomoci vidličky rozmačkáme a mandle vyjmeme
Rozmačkané Raffaello kuličky společně s lžící kokosové pomazánky (Rewe) přimícháme ke krému
Jahody omyjeme, nakrájíme na menší kousky a následně též přidáme a opatrně vmícháme do krému
Hotový krém dáme též do dortové formy
Nakonec přiklopíme druhým vaflovým základem a dáme na minimálně dvě hodiny nebo přes noc do lednice
Poprášíme moučkovým cukrem, ozdobíme jahodami a podáváme Dobrou chuť