INZERCE

Punčový řez

Šťavnatý dezert pro celou rodinu.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Bílé tělo

  • 312 kus vejce Přidáno do
  • 150 g krystalový cukr Přidáno do
  • 180 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 3 polévková lžíce mléko Přidáno do
  • 3 polévková lžíce olej Přidáno do

Růžové tělo

  • 5 kus vejce Přidáno do
  • 150 g krystalový cukr Přidáno do
  • 240 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 4 polévková lžíce mléko Přidáno do
  • 4 polévková lžíce olej Přidáno do
  • z oka červené potravinářské barvivo/sirup Přidáno do

Topping

  • 150 ml voda Přidáno do
  • 150 g krystalový cukr Přidáno do
  • 3 polévková lžíce malinový sirup Přidáno do
  • 1 kus vanilkový cukr Přidáno do
  • 2 polévková lžíce rum Přidáno do
  • 1 kus citronová šťáva Přidáno do

Poleva

  • 200 g moučkový cukr Přidáno do
  • 2 polévková lžíce bramborový škrob Přidáno do
  • z oka červené barvivo Přidáno do
  • 2 polévková lžíce voda Přidáno do

Nádivka

  • 1 kus Džem (malinový/jahodový) Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Ze surovin připravte 2 bílé skořápky. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte mouku a ušlehané bílky. Těsto je díky vyšlehané pěně nadýchané, jemně promíchejte. Pečeme při 180 stupních, 10-15 minut. Necháme vychladnout.

2. Krok

Stejným způsobem připravte růžový korpus. Po upečení a vychladnutí ho rovnoměrně přelijte polevou.

3. Krok

Připravte zálivku v hrnci, na mírném ohni rozpusťte vodu a cukr. Přidejte ostatní přísady a přelijte jimi růžové střívko. Nechte alespoň 15 minut nasáknout.

4. Krok

Pak růžový koláč potřete z jedné strany džemem a položte na něj bílý koláč. Oba korpusy otočte tak, aby bílý byl na spodní straně. Druhou stranu růžového korpusu potřete džemem a opět přidejte bílý korpus. Plech se závažím (1 kg) rovnoměrně položte na plech tak, aby byl výsledný tvar vykrajovátka rovnoměrný.

5. Krok

Pokud je těsto "ztuhlé", můžeme začít s polevou. Polevu připravíme smícháním cukru s vodou, škrobem a barvivem. Vodu přidáváme opatrně (záleží na tom, jak hustou polevu chceme mít - já dávám přednost hustší, řidší poleva by stekla až dolů).

6. Krok

Přes noc je uložte do chladničky. Ráno krájejte horkým nožem, aby poleva nepraskla.

7. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty