INZERCE
Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Pudinkový koláč se zakysanou smetanou
INZERCE
Ingredience
porce
8
Těsto:
- 5 ks vajec
- 150 g krystalového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 1 ks prášku do pečiva
- 150 ml oleje
- 150 ml vody
Náplň 1:
- 1 ks broskvového kompotu
- meruňkový džem
Náplň 2:
- 900 ml mléka
- 3 ks zlatého klasu
- 500 ml zakysané smetany
- 100 g krystalového cukru
- 250 g mascarpone
Šlehačka:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 4 ks vanilkového cukru
- 1 ks ztužovače šlehačky
- 100 g moučkového cukru
Ostatní:
- 100 g čokolády
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Těsto: žloutky smíchejte s cukrem.
2. Krok
Poté přidáme olej, vlažnou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3. Krok
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta.
4. Krok
Těsto pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.
5. Krok
Po upečení necháme těsto vychladnout.
6. Krok
Poté ho potřeme marmeládou a poklademe broskvemi nakrájenými na tenčí kousky.
7. Krok
Z mléka, cukru, vanilky a zlatých klasů připravíme krém.
8. Krok
Do teplého pudinku vmícháme zakysanou smetanu.
9. Krok
Pudink rozetřeme na broskve.
10. Krok
Ze smetany ke šlehání, cukru a ztužovače ušleháme šlehačku.
11. Krok
Vyšlehejte mascarpone a cukr a smíchejte se šlehačkou.
12. Krok
Rozetřeme na dort a posypeme čokoládou.