Pravý cheesecake recept
Pravý cheesecake z mascarpone je bohatý a krémový dezert, který zaručeně zaujme všechny milovníky cukroví. Jemná a poddajná bílá vrstva z kvalitního tvarohu, smetany a vanilky sedí na plátku pečiva s hrubými drobky zakousnutých do lahodné máslové polevy.
Ingredience
- 200 g Digestive sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 500 g cottage sýr
- 200 g bílého cukru
- čtvrt lžičky soli
- 250 ml zakysané smetany
- 3 Lžíce hladké mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 Kompletní vejce
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Rozemelte sušenky na jemné drobky. Přidejte rozpuštěné máslo a vymíchejte, dokud se směs nestane vlhkou. Stiskněte míchanku do dna pekáče na dort a dejte do lednice odpočívat.
V misce smíchejte tvaroh, cukr a sůl. Přidejte zakysanou smetanu, mouku a vanilkový extrakt. Za stálého míchání přidejte vejce (jedno po jednom), poté přidejte jedno další vejce navíc. Míchejte, dokud není směs hladká.
Vyndejte pekáč z lednice a vylejte do něj směs. Pečte asi 50 minut v předehřáté troubě, dokud okraje nejsou pevné a střed je ještě trochu klepavý.
Zchlaďte na mřížce nejméně hodinu, pak přikryjte a nechte v lednici zchladnout nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
Dezert podávejte vychladlý. Pravý americký cheesecake recept je u konce!