INZERCE
Pomazánka z červené řepy
Chutná a zdravá volba pro svačinu nebo předkrm
INZERCE
Ingredience
porce
5
- 400 g uvařené červené řepy
- 200 g tvarohu nejlépe polotučného
- 2 stroužky česneku
- 1 malé cibule
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička jablečného octa
- sůl pepř podle chuti
- na ozdobu můžete použít nasekanou petrželku nebo pažitku
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Uvařte červenou řepu ve slupce ve vroucí vodě, dokud nebude měkká (asi 45 minut). Nechejte ji vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2. Krok
Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek.
3. Krok
Vložte červenou řepu, tvaroh, česnek, cibuli, olivový olej, hořčici a jablečný ocet do mixéru nebo kuchyňského robota. Mixujte, dokud nevznikne hladká a krémová směs.
4. Krok
Ochutnejte pomažánku solí a pepřem podle své chuti.
5. Krok
Přeneste pomažánku do misky a nechejte ji alespoň 30 minut odpočívat v lednici, aby se chutě propojily.
6. Krok
Před podáváním posypte pomažánku nasekanou petrželkou nebo pažitkou.