INZERCE
Zdroj: Unsplash
Pomalu pečený vepřový bůček
Pomalu pečený vepřový bůček, krásně šťavnatý a měkký. Toto je snadný recept, který potřebuje jen krátkou přípravu a poté 3 hodiny v troubě. Ideální na nedělní oběd i narozeninové oslavy.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 11⁄2 kg vepřového bůčku
- 1⁄4 šálku hořčice
- 1⁄4 šálku medu
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 2 stroužky česneku
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte hořčici, med, olivový olej, sůl, pepř a česnek v misce.
2. Krok
Potřete směsí vepřový bůček. Položte maso na pečící plech s vysokými stranami. Pečte po dobu 3 hodin nebo dokud teplota masa na nejtlustším místě nedosáhne 63°C. Před podáváním nechte maso odpočinout po dobu 10 minut.