INZERCE

Zdroj: Shaiith from Getty Images

Pomalu pečená srnčí kýta

Tento recept na pomalu pečenou srnčí kýtu je skvělým způsobem, jak využít divokou zvěř. Kýta se peče na nízké teplotě po dlouhou dobu, což ji zaručeně učiní krásně měkkou a šťavnatou. Podávejte s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou pro dokonalý oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg Srnčí kýta Přidáno do
  • 3 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 3 kus stroužky česneku Přidáno do
  • 3 Lžíce Čerstvý rozmarýn (nasekaný) Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 lžička mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 120°C. Srnčí kýtu omyjte, osušte a očistěte od všech nepotřebných částí.

2. Krok

Kýtu potřete olivovým olejem, posypte solí, pepřem a rozmarýnem. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.

3. Krok

V pekáči rozpalte olej, opečte na něm ze všech stran kýtu a vyjměte ji. Do pekáče přidejte cibuli s česnekem a restujte, dokud nezesklovatí.

4. Krok

Poté kýtu vraťte zpět do pekáče, přidejte hovězí vývar a pečte pokryté alobalu 4 hodiny.

5. Krok

Po uplynutí doby vyjměte kýtu a nechte ji odpočívat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty