Zdroj: Shaiith from Getty Images
Pomalu pečená srnčí kýta
Tento recept na pomalu pečenou srnčí kýtu je skvělým způsobem, jak využít divokou zvěř. Kýta se peče na nízké teplotě po dlouhou dobu, což ji zaručeně učiní krásně měkkou a šťavnatou. Podávejte s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou pro dokonalý oběd nebo večeři.
Ingredience
- 11⁄2 kg Srnčí kýta
- 3 Lžíce olivový olej
- 2 kus cibule
- 3 kus stroužky česneku
- 3 Lžíce Čerstvý rozmarýn (nasekaný)
- 1 lžička sůl
- 1 lžička mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 120°C. Srnčí kýtu omyjte, osušte a očistěte od všech nepotřebných částí.
Kýtu potřete olivovým olejem, posypte solí, pepřem a rozmarýnem. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
V pekáči rozpalte olej, opečte na něm ze všech stran kýtu a vyjměte ji. Do pekáče přidejte cibuli s česnekem a restujte, dokud nezesklovatí.
Poté kýtu vraťte zpět do pekáče, přidejte hovězí vývar a pečte pokryté alobalu 4 hodiny.
Po uplynutí doby vyjměte kýtu a nechte ji odpočívat.