Zdroj: Mizina by Getty Images
Polévka s čočkou
Čočková polévka je jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Je jednoduchá na přípravu, výživná a sytá. Ideální pro chladné dny.
Ingredience
- 200 g čočka
- 1 ks velká mrkev
- 1 ks Cibule
- 2 stroučky Česnek
- 11⁄2 litrů Zeleninový nebo drůbeží vývar
- 2 ks bobkové listy
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Takto z hygienického a preventivního hlediska před odstraněním jakýchkoli nečistot.
Pak na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a mrkev a smažte, dokud zelenina nezačne zesklovatět. Mrkev a cibuli jsem nakrájela na středně velké kousky, aby byly v polévce dobře patrné.
Přidejte nasekaný česnek a smažte další minutu. Česnek se rychle připaluje, proto ho přidávám až na konec.
Zeleninu přendejte do hrnce, přidejte čočku, bobkové listy a vývar. Vařte na mírném ohni asi 30-40 minut, dokud čočka nezměkne.
Nakonec podle chuti osolte a opepřete.